Son güncelleme tarihi: 31/12/2020

Bentaş Bentonit Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi (“Bentaş” olarak anılacaktır) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Politikası www.bentasbentonit.com ve bu siteden yönlendirileceğiniz e alışveriş sitelerini kullanımınız sırasında çevrimiçi ziyaretçilerin (site kullanıcılarının) kişisel verilerinin işlenmesine, bu amaçla sitede kullanılan çerezlere ve çerezleri nasıl kontrol edebileceklerine dair bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Her şeyden önce, kişisel verilerin Bentaş’ça nasıl işlendiğine dair ayrıntılı bilgi edinmek için BENTAŞ KİŞİSEL VERİ İŞLEME POLİTİKASI nı okumanızı öneririz.

Çerez Nedir?

Çerezler, bilgisayar veya mobil cihazınıza (tablet, telefon, taşınabilir bilgisayar vb) zarar vermeksizin, web sitesi, uygulama veya diğer platformlarda gezinme veya kullanım bilgilerinizi depolayan küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, sitelerde gezinmeyi kolaylaştırmak, kullanıcıların platformlarla etkileşim şekillerini öğrenmek, buna yönelik hizmeti iyileştirmek gibi amaçlar için gereklidir. Başka ifade ile, çevrimiçi ziyaretçilerin (site kullanıcıları)nın siteyi daha hızlı ve etkin kullanmalarını ve kişisel ihtiyaçlarına uygun bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlar. Çerezler, bilgisayar veya mobil cihazınızdaki dosyalara dair veri toplayamaz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Genel Olarak

Bentaş Bentonit Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi  olarak  sitemizde  çeşitli  amaçlarla  çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

Site’ninçalışmasıiçingereklitemelfonksiyonlarıgerçekleştirmek.Örneğin,  oturum  açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda  sitemizde  kullandığımız  farklı  türdeki  çerezleri  bulabilirsiniz.  Sitemizde  hem  birinci  parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, internet sitesinin çalışması ve amaçlandığı gibi kullanılabilmesi için kesinlikle gerekli olan çerezlerdir. Zorunlu çerezlerin engellenmesi halinde, internet sitesinin bazı bölümleri çalışmayacaktır. Bu çerezler, güvenliği iyileştirme, aramaları kaydetme, oturum açma veya benzer işlevlerin kullanılmasına imkân tanır ve pazarlama faaliyetleri amacıyla kullanılmazlar.

İşlevsel Çerezler

İşlevsel çerezler, internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların tercihlerine dayalı olarak site içeriğini onlar için bireyselleştirmeyi sağlar. Bu çerezlerin kullanımının engellenmesi mümkündür. Şirketin politikasına göre planlama yapılacak gerekli cihazlarımız ve yazılımlarımız mevcut olup gerekli engellemeler yapılmıştır. Kayıt ve saklama ile ilgili zamanlar loglamanın içinde anlatılmıştır. Veriler kesinlikle 3. Şahıslarla paylaşılmamaktadır.

Performans Çerezleri

Performans çerezleri, web sitesinin geliştirilmesinde yardımcı olur. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla, sitenin ne şekilde ne kadar süre kullanıldığı gibi bilgileri toplar.

Kesinlikle bilgi paylaşılmamakta olup çerez paylaşımı mümkün değildir. Dış veri olup izni verilmemektedir. Ancak kullanıcı iznine bağlı çalıştırılabilir.

Reklam/Pazarlama Çerezleri

Reklam çerezleri, kullanıcıların ilgi alanlarına göre ve onlara uygun içerikler ile reklamları sunmak (“hedeflenmiş reklam/tanıtım” veya “davranışsal reklamcılık”) amacıyla kullanılır. Çerezler yoluyla elde edilen bilgileri, aynı kişiye ait diğer verilerle eşleştirerek, ilgililere daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istenmediği belirtilen içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. Bu çerezlerin kullanımının engellenmesi mümkündür. Kesinlikle bilgi paylaşılmamakta olup çerez paylaşımı mümkün değildir. Dış veri olup izni verilmemektedir. Ancak kullanıcı iznine bağlı çalıştırılabilir.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına

sahipsiniz.

Adobehttps://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
Aolhttps://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable- cookiesettings-on-browser
Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet- explorerdelete-manage-cookies
Mozilla Firefoxhttp://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safarihttps://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Çerezlere izin vermemeniz veya çerez ayarlarınızı yukarıda belirtilen yöntemlerle değiştirmeniz halinde, siteyi etkin kullanamayabileceğinizi, video, fotoğraf ve benzeri sunumları göremeyebileceğinizi, sitenin sunduğu tüm imkanlardan faydalanamayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahibi olarak,

  • kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’un ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Site kullanımına, çerezlere ve kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin soru ve taleplerinizi,

https://www.bentasbentonit.com.tr/dokumanlar/Bentas-KVK-Basvuru-Formu.pdf

Adresinde yer alan Bentaş Bentonit Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Forumu’nda belirtilen yöntemlerle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Başvuruya verilecek cevabın maliyet oluşturması durumunda BENTAŞ’ın KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklı olmak kaydıyla, başvurular ücretsizdir.

İş bu politika ile kullanılan çerezlerin, yöntem ve amaçların değişmesi durumunda, politika güncellenir. Son güncelleme tarihi politikanın üst kısmında belirtilmektedir.